Minestrone - Vegetable Soup

In honor of my very first blogging day I'm doing a second post today! Since I started with an American staple, it's only fair that I follow with an Italian one. 


Per inaugurare questo blog, oggi ne faccio due di post! Visto che ho cominciato con una ricetta classica americana, per correttezza devo seguire con una italiana. 

Minestrone is really just a vegetable soup. You can use whatever vegetables you have in your fridge or whatever is in season. I like to add barley and a legume or two to make it more substantial. 

Il minestrone è una zuppa di verdure. Si può fare con qualsiasi verdura si ha in frigo. Io ci aggiungo l'orzo e dei legumi per farlo più consistente.


Ingredients                                                                                                                Ingredienti
1 onion (I used a spring onion)                                               1 cipolla (ho usato un cipollotto)
1 clove of garlic                                                                                            1 spicchio d'aglio 
2 tomatoes                                                                                                              2 pomodori
2 potatoes                                                                                                                    2 patate
1/2 cup string beans (cleaned and chopped)                            100 g fagiolini (puliti e tagliati)
1/2 head of broccoli                                                                                              1/2 broccolo
1/2 head of cauliflower                                                                                        1/2 cavolfiore
2 celery stalks                                                                                              2 gambi di sedano
2 carrots                                                                                                                       2 carote
1/2 cup beans (cooked and rinsed)                                     100 g di fagioli (cotti e sciacquati)
1/3 cup pearled barley                                                                               65g di orzo perlato 
Salt, Pepper, and Red Pepper to taste                                     Sale, pepe e peperoncino q.b.
Fresh parsley                                                                                               Prezzemolo fresco




Boil about 4 cups of water in a large pot, add salt, pepper, and red pepper. Add in parsley, garlic, and onion whole. Add celery and carrots, chopped. Then string beans, broccoli and cauliflower, chopped. 


In una pentola grande portate ad ebollizione circa un litro d'acqua, aggiungete il sale, il pepe e il peperoncino. Aggiungete poi il prezzemolo, lo spicchio d'aglio e la cipolla interi. Aggiungete poi il sedano e le carote, tagliati a quadretti. Poi aggiungete il broccolo e il cavolfiore (tagliati) e i fagiolini.  

When the soup is boiling and has started to take a little color add in the barley and mix well. If you want to add some dried lentils to your minestrone, this is your moment. 

Quando il minestrone bolle bene e il brodo abbia preso un po' di colore, aggiungete l'orzo e mescolate bene. Se volete aggiungerci le lenticchie secche, questo sarebbe il momento. 


After about 20 minutes add the beans. 
Dopo 20 minuti circa aggiungete i fagioli.



Stir well every few minutes and after about 10-15 minutes add in the tomatoes, chopped. 

Girate bene ogni paio di minuti, dopo circa 10-15 minuti aggiungete i pomodori tagliati a quadretti. 


After 15-20 minutes your soup is finished. 
Dopo 15-20 minuti circa il minestrone è pronto. 

I serve my minestrone with some extra virgin olive oil on the bottom of the bowl, a spoonful of corn, and one of frozen peas (they work like ice cubes to cool the soup without watering it down), a little bit of small pasta, and tons of grated parmigiano.


Nel piatto metto del olio d'oliva, un cucchiaio di mais, uno di piselli congelati (funzionano come il ghiaccio per far freddare prima il minestrone ma senza diluirlo), un cucchiaio di ditalini rigati e tantissimo parmigiano grattugiato.



BUON APPETITO!





Comments

  1. I tried this minestrone soup and it was delicious. I'm looking forward to more recipes.

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